Ən yaxşı şəkərbura belə hazırlanır: RESEPTİ VƏ QAYDASI


Ən Ləzzətli Şəkərbura Resepti – AFN Kollektivindən Novruz Hədiyyəsi

Xalqımızın sevimli bayramı – Novruz yaxınlaşır! Cəmi iki gün sonra ilaxır çərşənbə qeyd ediləcək. Əsrlərin sınağından keçmiş adət-ənənələrimizə uyğun olaraq, hər bir evin süfrəsi şəkərbura, badambura, paxlava kimi şirniyyatlarla bəzədilir. AFN kollektivi, bu il oxucular üçün ən yaxşı şəkərbura reseptini təqdim edir.

Şəkərbura üçün lazım olanlar:

Xəmir üçün:

  • 1 kq un
  • 250 q yumşaldılmış kərə yağı
  • ⅓ çay qaşığı quru maya
  • ½ çay qaşığı şəkər tozu (pesok)
  • 1 çimdik duz
  • 2 yumurta
  • Təxminən 2 stəkan ilıq süd (apardığı qədər)

İçlik üçün:

  • 500 q ağardılmış fındıq ləpəsi
  • 400 q şəkər tozu
  • ½ xörək qaşığı üyüdülmüş hil

Hazırlanma Qaydası:

  1. Unu ələyib yoğurma qabına tökün. Ortasını açaraq yumşaldılmış yağı, mayanı, şəkər tozunu və çalınmış yumurtaları əlavə edin.
  2. Tədricən süd əlavə edərək orta bərklikdə xəmir yoğurun. Xəmiri selofana büküb soyuducuda 5 dəqiqə saxlayın.
  3. İçliyi hazırlamaq üçün fındığı blenderdən keçirin, şəkər tozu və hil əlavə edib qarışdırın.
  4. Xəmirin yarısını ayırıb yumurta boyda kündələr tutun. Hər kündəni fincan ağzı böyüklüyündə yayaraq selofan altında üst-üstə düzün.
  5. Hər dairənin içinə 1 xörək qaşığı içlik qoyub aypara formasında bükün. Bükdüklərinizi selofanın altında saxlayın.
  6. Sonra şəkərburaların üzərinə maqqaşla naxış vurun və soba tavasına düzün.
  7. Əvvəlcədən 150°C-də isidilmiş sobada təxminən 20–25 dəqiqə (altı yüngül qızarana qədər) bişirin.

Qeyd: Bəzi xanımlar xəmirə xama əlavə etsə də, biz bunu tövsiyə etmirik. Çünki xamasız xəmir naxışı daha yaxşı saxlayır və şirniyyat uzun müddət qurumadan qalır.

Nuş Olsun və Bayramınız Mübarək!




AFN.az
Redaksiyamızla əlaqə: tel; 070 372 99 90, E-mail:office@afn.az



menyu
menyu